Tips: äventyra i skogen!

Vi hittade en söt liten bänk i skogen!

Hej igen! Jag har precis fått upp ögonen för att gå ut på skogspromenader! Visst har jag gått mycket när jag var liten och bodde där jag gjorde, men då gick man mest bara in i skogsbrynet någon gång ibland och kanske lekte lite. De blev aldrig riktigt promenader utan stannade mer på små äventyr. Nu däremot, så har jag blivit utsläpad av en god vän som absolut tycker att jag ska ut mer!

Förut har jag haft uppfattningen om att skogen bara är obekväm, smutsig och jobbig och att det krävs jättemycket för att kunna gå ut i den. Det har liksom blivit något av en hjältestatus på alla de som säger att de vandrar, tältar eller vad som helst, som rör skogen. Därför var jag lite skeptisk till att gå ut först, vilket min vän märkte. Kanske var det just därför hon drog ut mig som hon gjorde, för att jag skulle få se hur det egentligen är.

Hon är lite av en sån som jag tidigare såg som hjälte (vilket hon fortfarande är!). Det är inte alls sällan man ser uppdateringar på Facebook eller hör om hennes senaste äventyr ute i skog och mark. Hon har riktiga friluftsbyxor, alltid den bästa jackan och fotriktiga skor som ser ut att hålla för allt. Ja, jag tror ni hänger med på ungefär vilken typ av person hon är. Hon tyckte också att jag var lite mesig som inte hade vågat mig ut i skogen på riktigt än, för det är ju ingen fara alls för henne.

Eftersom jag var lite motsträvig så satte vi ribban ganska lågt. Vi skulle ta bilen en bit, sen gå ungefär tre kilometer och sen skulle vi komma fram till en campingplats. Där skulle det finnas grillplats, utedass och en liten sjö, så det tyckte jag lät bra. Det kunde jag liksom gå med på, tänkte jag, så vi packade ihop lite och åkte. Jag tog det jag hade i klädväg som inte var ömtåligt och packade en liten ryggsäck med ett paket kakor och en mugg. Resten skulle hon stå för, så jag skulle bli bjuden på grillad korv också!

Det visade sig vara supertrevligt! Hon hade såklart med sig en hel del andra saker som jag inte ens hade tänkt på, allt från toapapper till förstahjälpen, dricka och bestick om det skulle behövas. Jag var ganska imponerad av att hon ändå fick med så mycket i en så liten ryggsäck – en liten klassisk Kånken!

Det grillade blev iallafall jättegott och sen hade hon tagit med marshmallows som vi grillade. Det och Oreo blev riktigt gott, kan jag tipsa om! Sen tog vi lite varmchoklad, plockade ihop och tog en annan runda till bilen. Den blev lite längre, närmre fem kilometer, och sen åkte vi hem. Alla kläder åkte i tvätten och jag in i duschen, för allt luktade rök! I och med att vi hade haft en öppen eld så blev det ganska mycket rök som kom på oss.

Bortsett från röken så var det jättehärligt och jag ska verkligen försöka följa med henne ut igen! Dock hade jag behövt lite bättre kläder för mina sneakers var inte så bra att gå i… Men men, jag kan verkligen rekommendera att gå ut i skogen, oavsett om det är långt eller kort, för äventyr eller promenad – bara ni kommer ut!