Ritlekar

Tips på ritlekSurfplattor är ju så behändiga och det är lätt att ta dem med sig lite överallt. För ett tag sen hade jag jättekul en kväll tillsammans med några kompisar när vi lekte pictionary och så ska det låta med hjälp av en surfplatta och en tv! En mycket rolig lek som jag verkligen rekommenderar! Jag ska berätta lite mer detaljerat om hur det gick till.

Min ena kompisen hade en ritapp installerad på sin surfplatta så att man kunde rita på surfplattan med fingret eller med en surfplattepenna. Perfekt för pictionary och eftersom vi kunde koppla ihop tv:n och surfplattan kunde alla se vad som ritades.

Leken gick sen ut på att alla i tur och ordning fick rita en känd person medan de andra skulle gissa vem som ritades. Den som gissade rätt först fick poäng. Efter ett tag när idéerna började tryta gick vi över till att leka så ska det låta. Istället för kändisar skulle man nu rita en låt och de andra skulle gissa vilken låten var. Med att rita en låt menar jag att man börjar att rita något som kan associeras med låten, så om låten handlade om kärlek så är ett hjärta en bra start.

Kan ta ett exempel på hur man skulle kunna rita Supremes-låten Stop in the name of love, det är en enkel låt. Först kan man rita en stoppskylt, sen ett hjärta. Enkelt och bra. Gissar ingen rätt kan man fortsätta med att exempelvis rita ett brustet hjärta och så vidare tills någon gissar rätt.

Jag kommer inte ihåg exakt vad appen hette tyvärr. Men jag kanske kan kolla upp det och återkomma.

Om du blir sugen på att testa denna typ av pictionary i modern tappning kan det vara bra att alla får en stund att förbereda sig på att tänka ut vilka kändisar de vill rita, annars kan det bli lite långdraget att vänta på att alla ska klura ut något att rita.

Här kommer lite tips på bra kändisar att rita:
Marilyn Monroe
Elvis
Barack Obama
John Lennon
Johnny Depp
Bamse
Einstein

Tänk på att även om man inte är bra på att rita så kan man använda fantasin och rita kändisarna i specifika miljöer eller i speciella kläder och liknande som de flesta känner till. Vidga också begreppet kändisar till att omfatta seriefigurer och filmkaraktärer så blir det lite extra kul! Ingen lär vara beredd på att Darth Vader dyker upp eller Lille Skutt.

Sen behöver man ju såklart inte ha en surfplatta för att leka, det räcker ju med vanligt papper och penna om man hellre vill ha det så. Detta är bara ett smidigt förslag då alla enkelt kan se vad som ritas och samtidigt sitta bekvämt. Det är också bra eftersom det är superenkelt att sudda ut eller radera allting.