Pussel battle

Pussel battle

Pussel battle! Det är nya grejen för mig! Av en slump kom jag på idén att tävla i pusselläggande. Det började med att jag la pussel och en kompis kom över och såg pusslet och blev inspirerad. Vi började lägga klart pusslet tillsammans sen kollade jag bland mina spel och pussel och hittade ett 200 bitars disney pussel som jag haft sen jag var liten. Vi bestämde att vi skulle tävla om vem som kunde lägga pusslet fortast. Först la hon pusslet och jag tog tid, sen la jag pusslet och hon tog tid. Sen var idén med pussel battle kläckt!

Vi hittade ett till pussel som vi tävlade om att lägga på tid och sen har jag köpt på mig lite fler pussel. Testa själva och se vad ni tycker, det är kul! Man behöver inte köpa nya eller avancerade pussel. Har ni gamla barnpussel funkar det utmärkt, man vill ju ändå inte sitta i timmar och vänta på att den andre ska lägga klart pusslet. Man kan också köpa gamla pussel på second hand eller fråga vänner och bekanta om de har något att låna ut. Kolla bara att alla bitar är med, blir inte så lyckat om flera bitar saknas.

Det är rätt kul att lägga pussel, men det blir ännu roligare när man lägger till tävlingsmomentet tycker jag. Sen kan man tävla mot sig själv också och öva och öva och se hur snabbt man lyckas lägga pusslet. Mobilen är väldigt bra att ha till hands för den har en tidtagarfunktion.

När man väljer ut de pusslen som man ska tävla med är det bra att tänka på att de varken ska vara för lätta eller svåra. Jag tycker att det ska vara minst 100 bitar och som mest 300 bitar. Om ni tävlar med ett pussel på exempelvis 500 bitar så kommer det att ta väldigt lång tid, i alla fall till en början. Och väljer ni ett för enkelt pussel, med exempelvis ett för enkelt motiv eller för stora pusselbitar, ja då lägger ni pusslet för snabbt. Ett för enkelt pussel kan ni heller inte återanvända så många gånger eftersom det blir för enkelt att memorera hur bitarna ska ligga bara av mönstret på bitarna. Jag har som regel att välja ut ett pussel med ett hyfsat avancerat motiv. Välj dock inte ett för avancerat eller ett motiv som är för upprepande för det kommer bara att blir frustrerande att ha ex 40 blå bitar som ser exakt likadana ut och som bara kan placeras ut med uteslutningsmetoden.

Ett av de svåraste pusslen jag lagt var ett med ett väldigt händelserikt motiv där man inte ens visste hur det färdiga pusslet skulle se ut! Ett tag trodde jag det skulle vara omöjligt att lägga klart det, men man får ha tålamod och ta det bit för bit och undvika att drabbas av panik och hopplöshet. Det var dock ett pussel på 1000 bitar och det tog flera dagar att lägga, och då var jag inte ensam om att få ordning på det pusslet.