Bingo!

BingoHej på er!

Det var ett tag sen jag skrev här på bloggen nu. Hände rätt mycket förra året så bloggandet rann ut i sanden. Jag fick bland annat möjligheten att åka till drömstaden Paris som jag skrev ett inlägg om. Det var helt underbart. Blev kvar i flera veckor och när jag kom hem började jag plugga.

Pluggar gör jag fortfarande. Just nu är det litteraturvetenskap som gäller, vad det blir till hösten har jag inte bestämt än. Kanske börjar jag jobba istället. Drömmen är att få jobba som bibliotekarie, men man måste nog ha en speciell utbildning för det… Men assistent eller något annat kanske jag skulle kunna få bli.

Men vi får se vad som händer. Tar en termin i taget just nu och sätter inte upp några planer för framtiden.

I går träffade jag några kompisar. Vi hade tråkigt och funderade lite på vad vi skulle hitta på. Plötsligt kom en av dem på att vi skulle spela bingolotto. Det visade sig dock rätt snart att bingolotto inte längre sänds på lördagar utan på söndagar. Då fick vi improvisera och spela på nätet istället. Det var inte alls som att spela Bingolotto, men jag fick Bingo och vann 420 kr på min bricka som kostade 20 kr! Behöver jag säga att jag är mer än nöjd med kvällen? Här kan du läsa mer om online bingo om du undrar vad det är!

Mina kompisar vann däremot inget, var bara jag som hade turen med mig i går. Vi spelade inte så mycket heller. Tre spelomgångar var. Blev rätt enformigt efter ett tag. Inte som i bingolotto där det mellan spelomgångarna ringer in vinnare med mera. Men vill man inte ägna hela kvällen åt att spela bingo så är förstås nätbingo ett bra alternativ. Särskilt om man ogillar musikunderhållningen i bingolotto.

Vill också passa på att berätta om en bra bok jag läste för ett tag sen. Fick den av en kompis. Hade aldrig valt den själv, men blev mycket positivt överraskad. Barnbruden heter boken och är skriven av Anna Laestadius Larsson. Den handlar om en ung flicka som kommer till Sverige för att giftas bort med prins Karl, Gustaf III bror. I boken får man följa hennes väg in i det svenska hovet och de motgångar och problem hon ställs inför som ung nygift kvinna i kungafamiljen.

Jag som i vanliga fall inte är så förtjust i berättelser som utspelar sig långt tillbaka i tiden tyckte boken var väldigt fängslande. Eftersom många av karaktärerna i boken faktiskt har funnits på riktigt blev det extra spännande. Vad har hänt på riktigt och vad har författaren hittat på? Det är ju ingen biografi, men en del av händelserna är säkerligen tagna från verkligheten.

Det finns även två uppföljare till boken, Pottungen och Räfvhonan. Funderar på att läsa dem också, men har en hel trave böcker att beta av innan det blir aktuellt. Nu när jag pluggar har jag inte heller så mycket ork och tid över till självvalda böcker. Mest blir det kurslitteratur. Men det gör inte så mycket. På litteraturlistan finns så mycket bra böcker så det känns inte alls betungande. Har även kommit i kontakt med en del diktsamlingar tack vare utbildningen vilket är kul. Kanske skriver mer om någon poet i bloggen framöver!

Nu ska jag ut på stan en sväng. Sen plugga lite!